רכישת עסקים פעילים

אז החלטתם שאתם רוצים להקים רשת זכיינות או להפעיל סניף של רשת, אבל יש כמה סוגיות משפטיות שהולכות להיות בדרככם, ולצורך כל תצטרכו להיעזר בעורך דין זכיינות מקצועי שילווה אותכם. אבל איך בוחרים עורך דין זכיינות? ומה הם תפקידיו? במאמר הבא נתן לכם את כל התשובות.

איך לבחור עורך דין זכיינות?

אז לפני שאתם חותמים על הסכם זכיינות, חשוב לפנות לעורך דין זכיינות מומחה בתחום, שכן – כניסה ליחסי זכיינות מחייבת אותכם (ואת הרשת) לערוך מספר בדיקות משפטיות מקיפות, כך שתוכלו למזער סיכונים שקשורים להקמה וניהול הפעילות העסקית שלכם. לכן, בין אם אתם רק חושבים להקים ולנהל רשת דרך זכיינות או שאתם כבר מנהלים במודל עסקי זה – אנחנו מזמינים אותכם לפנות עוד היום לעורך דין הזכיינות שלנו שיוכל להעניק לכם שירות מקצועי ואישי לאורך כל התהליך.

חשוב לבחור בעורך דין מקצועי, בעל ניסיון מוכח בענייני זכיינות ושיהיה בקיא בתחום הזכיינות וכן בתחום המשפט המסחרי. עוד בנושא הקמת עסק בזכיינות.

מה הם תפקידיו של עורך דין זכיינות?

בחירת צורת ההתאגדות המתאימה לניהול הסניף או הרשת – עורך דין זכיינות יוכל לסייע לכם לבחור את צורת ההתאגדות המתאימה ביותר. בעוד שרוב הרשתות עובדות באמצעות חברות, פעמים רבות זכיינים מתחילים את הפעילות כעוסק מורשה ורק בהמשך עוברים להקמת חברה בע"מ.

ניהול מו”מ, ניסוח הסכמים וליווי עסקאות – עורך דין זיכיון אשר מלווה זכיינים ורשתות יצטרך לנסח חוזים והסכמים שונים (בין אם מדובר בהסכם שכירות, הסכמי ספקים ועוד). בנוסף, עורך דין מקצועי יוכל להעניק ליווי משפטי לאורך כל התהליך, החל משלב התכנון הראשוני, ניהול משא ומתן עסקי, ביצוע בדיקות משפטיות ועד לשלב הסופי והמרגש של החתימה.

עריכת הסכם זיכיון – אחד הדברים החשובים ביותר בזכיינות זה עריכת הסכם הזיכיון וכן ניהול המו"מ לגבי התנאים שיהיו בו. חשוב להבין כי מבחינת הרשת הסכם הזכיינות יהיה חייב להתאים של הפעילות העסקית שלה. עורך דין זכיינות יוכל לבדוק שההסכם שהחברה מציעה הוגן כלפי 2 הצדדים ולוודא שהאינטרסים שלכם, הזכיינים גם מוגנים היטב. חשוב לבצע הליך זה בליווי עורך דין ולא לבד, כיוון שחתימה על הסכם שאינכם מבינים את ההשלכות שלו לא תניב דבר חיובי.

הסכמים עם עובדים וספקים –  לכל רשת יש מערך עובדים, שכולל אנשי מכירות, אנשי שיווק, מיתוג, פקידים, מנהלים, מפקחים ועוד. כל התקשרות כזו – בין אם מדובר בעובד בכיר או סודר, צריכה להיות מוסדרת בחוזה חתום. לעומת זאת, במקרה של זכיינים – מספר העובדים יהיה קטן יותר, אבל עדיין אסור לכם להקל ראש. חשוב להסדיר את נושא ההסכמים מול העובדים והספקים שלכם כדי שלא יעלו בבעיות בהמשך.

הליכי רישוי – פעמים רבות הייעוץ המשפטי לזכיינים כולל גם ליווי בכל הנוגע להוצאת רישיון עסק ועבודה מול רשויות שונות כמו משרד הבריאות, משטרה, כיבוי אש ועוד.

מחפשים עורך דין זכיינות? פנו עוד היום למשרד עו"ד מנור תמרי

מתכננים להקים עסק זכיינות? אל תעשו את זה לבד. כפי שניתן להבין מכל האמור פתיחת עסק זכיינות כוללת בתוכה המון סוגיות משפטיות מורכבות ורוב הסיכויים שאין לכם את הידע המשפטי הנדרש כדי להתמודד עם זה לבד. לכן, פנו עוד היום לעורך דין זכיינות שיוכל להעניק לכם ייעוץ משפטי ולשמור על האינטרסים שלכם.

אנו במשרד עו"ד מנור תמרי מזמינים אותכם לתאם איתנו פגישת ייעוץ וליהנות מליווי משפטי מקצועי עם יחס אישי שמותאם לכם אישית. למידע נוסף השאירו פרטים ונציגנו ידאגו לחזור אליכם בהקדם.

עסק זכיינות
תוכן עניינים
תמונה של QUICKAPP
QUICKAPP

מאמר מערכת QUICKAPP המומחית בפיתוח ובניית אפליקציות.

שתפו