מערכת ההפעלה הגדולה בעולם, היא ללא ספק אנדרואיד. ע"פ הערכות שנעשו, עולה כי מערכת זו פועלת אצל מעל 70% מכל הטלפונים החכמים בעולם, הכוללים בין היתר טאבלטים, סלולריים, חלק מהמחשבים הניידים ואף מחשבים נייחים. בשל הנפוצות הרבה והנגישות הקיימת כמעט לכולם למכשירים אלו, נולד הצורך בשירותי פיתוח אפליקציות לאנדרואיד כאשר קהל היעד הוא בעלי עסקים, חברות, תאגידים וסטארטאפים.
ברוב המקרים שפונים אל פיתוח אפליקציות לעסקים, לרוב מתאימים את האפליקציה למערכות ההפעלה השונות כמו למשל למערכת ההפעלה של אפל (IOS). עם זאת ישנם מקרים אשר הצורך בהקמת אפליקציה הינה לשימוש פרטי עבור קבוצת אנשים מסוימת, למשל חברות המעוניינות בהתקנת אפליקציה ייעודית עבור ניהול והתנהלות העסק. במקרים אלו רצוי לשקול את עניין רכישת המכשירים עבור העובדים, והתקנת האפליקציה כמובנת בסלולרי.

אופן פיתוח אפליקציות לאנדרואיד ומה זה קוד פתוח?
העולם נחלק לשניים: אלו שמעדיפים את המוצרים של אפל, ואלו שבוחרים במערכות של אנדרואיד. כדי להימנע מלומר מה עדיף מביניהם, ננסה להסתכל בפן המקצועי מבחינת יתרונות לעומת החסרונות. רקע כללי על ההבדלים העיקרים: מערכת ההפעלה של אפל נחשבת לקוד סגור, כלומר כזאת אשר אינה מאפשרת התקנת אפליקציות או תוכנות שאינן באישורה של אפל. לעומת זאת, מערכות האנדרואיד נחשבות לבעלות קוד פתוח (מבוססות לינוקס) כך שאלו מאפשרות התקנת תוכנות צד שלישי גם כאלה שאינן מוכרות מבחינת המערכת.
כאשר בוחנים את היתרונות של מערכות אלו מגלים, כי מצד אחד אופן פיתוח אפליקציות לאנדרואיד נעשית קלה יותר ומאפשרת התקנה ישירה על הטלפון, אך עם זאת קל יותר לפרוץ למערכת בשל הכרת הקוד ופרצות האבטחה המוכרים להאקרים. לעומת זאת במערכות ההפעלה של אפל כמעט ולא ניתן למצוא פרצות אבטחה, אך מנגד גם התקנת אפליקציות פרטיות נעשית למורכבת.
הגדירו את מטרת האפליקציה
כדי להתאים את פיתוח אפליקציות לאנדרואיד עבור המטרה, רצוי להגדיר את מטרת האפליקציה. אם המטרה היא לפתח אפליקציה כדי לשווקה למגזר הציבורי וכזאת הניתנת להורדה בכל המכשירים הניידים, אזי רצוי לפתח את המערכת גם לאנדרואיד וגם לאפל. לעומת זאת כאשר המטרה הינה פרטית כמו זו שציינו של חברה או קבוצת אנשים פרטיים, אזי אין צורך בפיתוח לשתי מערכות ההפעלה – מה שיגרום לחיסכון בעלויות הפיתוח.
רגע לפני שתפנו אל חברת פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, רצוי כי תבדקו את האפשרויות העומדות לרשותכם, בקשו הצעות מחיר ממספר חברות פיתוח וכמו כן בדקו את רמת האמינות, הזמינות והביקורות אודות אותה החברה. גם בקשת תיק עבודות נחשב כיום ללגיטימית, ע"מ לבחון את רמת העבודה, איפיון האפליקציות וכמו כן את סגנונות העיצוב של אותה החברה.
קראו גם בנושא פיתוח אפליקציות מסחר.